NIEUWE REGISSEUR VOOR WINTERSTUK

Door 4 mei 2016 Geen categorie 1 reactie

Tijdens de jaarvergadering vanavond maken we onze nieuwe regisseur van het winterstuk bekend.

Hieronder stelt hij zich voor:

Beste toneelliefhebbers,

Aangezien toneelvereniging Onderling Kunstgenot uit Heusden mij dit jaar heeft aangenomen voor de regie van de komende winterproductie zou ik mij graag even willen voorstellen.

Mijn naam is Mike Severens en ik ben 22 jaar. Geboren en getogen in het mooie Born, gelegen in Zuid-Limburg. Op het moment ben ik woonachtig in het net zo prachtige Eindhoven en studeer ik Scheikundige Technologie op de TU. Ook ben ik geboren met een fysiek handicap waardoor ik mijzelf voortbeweeg in een rolstoel, maar ja… daarmee loopt alles op rolletjes. Ik zet altijd mijn beste beentje voor.

Op mijn achtste ben ik begonnen met toneel en sindsdien ben ik blijven plakken. In mijn periode in het jeugdtoneel heb ik verschillende (nieuwe) stukken gespeeld, van drama tot klucht. Toen ik 18 werd ben ik overgestapt naar een volwassen toneelvereniging in Buchten, toneelvereniging Blitz, daar heb ik mogen mee spelen in Zusters in Zaken en Deze vrouw is uw man! . Eenmaal naar Eindhoven verhuist heb ik mij gevoegd bij toneelvereniging Crescendo in Ysselsteyn en afgelopen seizoen meegedaan met de klucht Extra hulp op de eerste hulp in de Venrayse Schouwburg. In dat jaar ben ik ook begonnen om een regiecursus te volgen in Roermond onder leiding van Marnix Mulder.

Daarnaast heb ik een eenakter geregisseerd bij Crescendo. Deze in maart 2016 opgevoerd op het eenakterfestival in Roermond. Dit was een groot succes en heb ik hierna besloten om me te gaan richten op regisseren.  

Toneel is door de jaren heen een belangrijke factor geworden in mijn leven. Zonder toneel en theater is mijn leven eigenlijk niet compleet. Het is heerlijk om even van de werkelijkheid af te stappen en je lekker uit te leven in een karakter dat je neerzet. Het is eigenlijk een fantastische uitlaatklep. Ook het regisseren geeft mij veel energie. Het is een geweldige uitdaging om een groep naar de maximale prestatie te tillen. Dat doe je door hard met ze te werken, maar ook veel plezier te maken. Daarnaast kun je met regisseren je fantasie kwijt.

Ik ben dan ook erg enthousiast om met deze groep aan de slag te gaan. Het lijkt me een fijne vereniging met veel mogelijkheden voor spelers en regisseur. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we het publiek in Heusden en omstreken weer een ontspannen avond gaan bezorgen.

Graag tot op de uitvoeringen in januari 2017.

Mike Severens 

Foto2-stukje Heusden

Een reactie

Laat een reactie achter